Πρακτική Άσκηση

 Το Kέντρο μας συνεργάζεται με τελειόφοιτους ανθρωπιστικών επιστημών και κυρίως με σπουδαστές μεταπτυχιακών προγραμμάτων για την εποπτευόμενη πρακτική τους άσκηση. Στους φορείς συνεργασίας μας συγκαταλέγονται το New York College και το Mediterranean College.

Τελειόφοιτοι τριτοετούς μεταπτυχιακού προγράμματος (2017-2020) Συνθετικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας:

Χρύσα Πουλάκη

Πτυχιούχος Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας (BSc).

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Μέλος του  Βρετανικού Συλλόγου Συμβούλων & Ψυχοθεραπευτών.

Υπεύθυνη Ανθρωπίνου Δυναμικού σε επώνυμη ελληνική εταιρεία.

Κάτοχος Διπλώματος Εξειδίκευσης στην Εγκληματολογία.

Πρώην ασκούμενη στην Ψυχιατρική Κλινική Αθηνά (2016-2017).

 "Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη, διότι μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω την πρακτική μου άσκηση στο Κέντρο συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας. Αμέσως ένιωσα πολύ άνετα στο χώρο και επιπλέον η κλινική εποπτεία που ξεκίνησα με την υπεύθυνη του Κέντρου υπήρξε πολύ βοηθητική για εμένα, όχι μόνο όσον αφορά στη διαχείριση των περιστατικών μου και στην επαγγελματική μου εξέλιξη, αλλά και στην προσωπική. Ελπίζω να συνεχίσουμε την άψογη συνεργασία μας για πολύ καιρό!"

 

Σοφία Τσαρούχα

Πτυχιούχος Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας (BSc).

Εθελοντική εργασία σε Κέντρα Νευροαναπτυξιακών Διαταραχών για
παιδιά και εφήβους. 

Εμπειρία πρακτικής άσκησης σε Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Αττικής στο
Γηροψυχιατρικό τμήμα.

“Στο πλαίσιο της εξάσκησης μου, στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας διεξήγαγα προσωπική εποπτεία με την Κ. Γραμμένου με σκοπό την συστηματική βελτίωση του τρόπου διεξαγωγής των συνεδριών όπως επίσης και την δίκη μου προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη ως ψυχοθεραπεύτρια.  Θεωρώ την εποπτεία όπως και την προσωπική θεραπεία πολύ σημαντική για την προσωπική εξέλιξη κάθε θεραπευτή.”

 

Γεωργία Φανουράκη

Πτυχιούχος Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας (BSc).

Μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Συμβούλων & Ψυχοθεραπευτών.

Εθελοντική εργασία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δρομοκαΐτειο.

“Κάνοντας πρακτική άσκηση & εποπτεία κατάλαβα ότι ο τρόπος που πολλές φορές βιώνουμε την ζωή μας καθημερινά επηρεάζει τις συνήθειες μας, τις διαπροσωπικές μας σχέσεις & πολλές φορές νιώθουμε ότι δεν έχουμε τον έλεγχο. Έτσι αναπτύσσουμε συναισθήματα αρνητικά. Μέσα από την ψυχοθεραπεία μπορούμε να πάρουμε ουσιαστική βοήθεια & να βελτιώσουμε πολλές πτυχές της ζωής μας. Επίσης η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην εκπλήρωση των προσδοκιών μας & των στόχων μας καθώς και στο να αναπτύξουμε τον εαυτό μας και την ποιότητα της ζωής μας. Η εποπτεία προστατεύει τόσο τους θεραπευόμενους όσο και τον ίδιο τον θεραπευτή. Επίσης ενισχύει & βελτιώνει τις ικανότητες του θεραπευτή ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή βοήθεια.”Νάντια Καραμπέρη

 Πτυχιούχος Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας (BSc).

Μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Συμβούλων & Ψυχοθεραπευτών.

“Τα δύο τελευταία χρόνια συνεργάζομαι με το Kέντρο στo πλαίσιo της πρακτικής μου άσκησης για το Μεταπτυχιακό μου στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία. Στο χρονικό διάστημα αυτό έχω λάβει μεγάλη υποστήριξη όσον αφορά επαγγελματικά αλλά και ακαδημαϊκά ζητήματα. Επιπροσθέτως η εποπτεία που παρέχεται από την υπεύθυνη του κέντρου θεωρώ πως έχει αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι στην επαγγελματική μου εξέλιξη ως σήμερα και έχει χτίσει μια πολύ καλή βάση για την επαγγελματική μου πορεία. Τελος, το κλίμα στο κέντρο έχει ενισχύσει την ανάπτυξη δεξιοτήτων καθώς είναι άκρως επαγγελματικό και θετικό."