Σεμινάριο «Προσωπικότητα & Αυτοεκτίμηση»

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας διεξάγεται το σεμινάριο με θέμα: «Προσωπικότητα & Αυτοεκτίμηση».

  1. 1. Η προσωπικότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι μας, αλλάζει δύσκολα μέσα στο χρόνο και μας κάνει ξεχωριστούς. Ωστόσο έχουν μελετηθεί κάποια κοινά χαρακτηριστικά και τύποι της προσωπικότητας που βοηθούν στην κατανόηση της συμπεριφορά μας. Στο σεμινάριο πέρα από τους βασικούς τύπους της προσωπικότητας των Robert McCrae & Paul Costa, παρουσιάζεται η προσωπικότητα υπό το πρίσμα τριών βασικών προσεγγίσεων: της ψυχανάλυσης, της γνωσιακής- συμπεριφορικής προσέγγισης και της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης.
  2. 2.Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει σύγκρουση σε αυτό που «είμαστε», σε αυτό που «θα θέλαμε να είμαστε» και σε αυτό που «θα έπρεπε να είμαστε». Στο σεμινάριο παρουσιάζονται παράγοντες που καθορίζουν την αυτοαντίληψη και την αυτοεκτίμηση μας. Αναλύονται τα αίτια και η λειτουργεία της παθολογικής αυτοκριτικής και προτείνονται τρόποι διαχείρισής της.

 

 

Στόχοι σεμιναρίου:

  • Αναγνώριση των στοιχείων της προσωπικότητας που μας προσδιορίζουν
  • Αναγνώριση των «μηχανισμών άμυνας» που λειτουργούν υποσυνείδητα αλλά μας καθορίζουν
  • Κατανόηση του ρόλου της μάθησης στη ζωή μας
  • Κατανόηση των «δυσλειτουργικών σκέψεων που επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας
  • Κατανόηση των « όρων» που μας έχουν επιβληθεί για να είμαστε αγαπητοί και αποδεκτοί
  • Αυτογνωσία & κατανόηση της λειτουργίας των άλλων
  • Ανίχνευση παραγόντων που πλήττουν την αυτοεκτίμησή μας
  • Αυτοβελτίωση

 

Τρόπος διεξαγωγής σεμιναρίου:

Το σεμινάριο διεξάγεται σε μικρές ομάδες έως δέκα ατόμων και για τη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας. Γίνεται χρήση διαφανειών και συζήτηση.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 4 ώρες με 3 δεκάλεπτα διαλείμματα. Οι συμμετέχοντες καλούνται να είναι στον χώρο δεκαπέντε λεπτά πριν την έναρξη του σεμιναρίου

 

Κόστος συμμετοχής:

Το κόστος συμμετοχής για το σεμινάριο είναι 50€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Το κόστος συμμετοχής για όσους χρησιμοποιούν ήδη τις υπηρεσίες του Κέντρου μας, για ανέργους, σπουδαστές, συνταξιούχους και φίλους της σελίδας μας είναι 35€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας στο info@psychotherapy4u.gr ή στο 2109318893.

 

Με εκτίμηση,

Υπεύθυνη του κέντρου,

Κωνσταντίνα Γραμμένου,

Ψυχοθεραπεύτρια, MSc